EgyptGuiden.no

                 Alt om Egypt

 


Hjem

Byer

Abu Simbel

Alexandria

Aswan

Hurgada

Kairo

Luxor

Sharm el Sheik

St. Catarina

Opplev Egypt

Nilen Cruise

Booking

Fly

Hotell

Reiseselskap

Informasjon

Faktaguide

Været i Egypt


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser (Avinor)


Annonsere

Om EgyptGuiden

 

 

 

 

Sharm El Sheik

 

Sharm El Sheik er et "paradis" som ligger helt sør på Sinai-halvøya ved Rødehavet. Dette er en "ny" badeby på "historisk grunn". Her er det et stabilt og varmt klima og minimalt med nedbør. Dette er stedet hvor du kan ta livet med ro, slappe av med lange dager på stranden, shoppe (alt det du ikke trenger), og nyte det pulserende livet på strandpromenaden om kvelden.

Sharm El Sheik er i utgangspunktet en ganske liten fiskelandsby (som ikke har mer enn ca. 30' innbyggere), hvor hotellene, restaurantene og butikkene er miljømessig er godt tilpasset. I moderne Naama Bay som ligger ca. seks kilometer utenfor Sharm El Sheik er det over syv tusen hotell-sengeplasser og siden populariteten til området stiger, utvides kapasiteten kontinuerlig. 

I Sharm El Sheik vil du oppleve god service, vennlige mennesker (som snakker bra engelsk), rene gater og nydelig beplantede områder. Sharm El Sheik er vel tilrettelagt for alle, og her trives de fleste. Det er gode servicetilbud med bank. post, butikker og restauranter, og det er en 2 km. lang bilfri strandpromenade.

Sharm El Sheik har mange flotte strender. De fleste er små badeviker med korallrev helt opp til strandenkanten. Et lite tips når du skal bade: Du bør absolutt benytte badesko, da unngår du skrubb og kutt. 

Byen og området rundt denne er nydelig beplantet og bygget ut med moderne

og meget komfortable hoteller i alle prisklasser. Her unngår du å se høyhus og gigantiske hotellblokker som finnes andre turiststeder. Hotellene har private strender med gratis håndkle og solseng. Benyttes du strender til andre hoteller enn det du bor på så må du regne med å betale en liten besøksavgift. Alle hotellene har en høy standard med air-condition, TV, safe mm.

I Sharm El Sheik står opplevelsene formelig i kø. Her kan du dykke i et krystallklart vann, det arrangeres utflukter både til Cairo og pyramidene, du vandre på Mosesfjellet eller ta en kameltur i ørkenen. Sharm El Sheik har også et heftig og variert uteliv med restauranter i alle prisklasser, barer og små koselige "skjenkesteder". Barer og diskoteker er åpne til kl. 03-04  på natten, og de har alle rettigheter.

 

 

 


 

 

 

Ras Um Sid

Ras Um Sid

Sharm el-Sheik er et behagelig helårs reisemål, og området har ved mange anledninger vært benyttet til topp politiske møter. Av den grunn er sikkerheten stor i det som egypterne selv kaller - fredsbyen. Dersom du planlegger ferieturen til Sharm el-Sheik bør du unngå de varmeste månedene. Eksempelvis kan temperaturen i august komme opp i hele femti grader, og da blir det fort litt for varmt for en ekte nordbo. Drar du i perioden januar/februar er temperaturen i snitt ca. 23-25 grader både på land og i vannet. Som nevnt ovenfor er Sharm el-Sheik er opprinnelig en liten fiskerlandsby, men er nå et behagelig ferieområde med hoteller i alle standard- og prisklasser. 

Her finnes flotte strender og mengder av aktiviteter som passe for både unge og gamle - casinoer, 18 hulls golfbane, gokart, ridning, babysvømming, de aller beste forhold for snorkling- og dykking, et fint lekeland, fornøyelsespark, og til og med en skøytebane. I tillegg til dette er det mange muligheter for arrangerte utflukter, og for den som vil ha et nattklubb besøk så finnes muligheten på partykveldene som arrangeres torsdag, fredag og lørdag på steder som Pacha, Bus Stop, Hard Rock Café og El Fanar.

 

I Sharm el-Sheik sjeneres du ikke av det som på godt norsk kalles for "fyll og fanteri". Området er både rolig- og rent, maten er "sånn passe bra" (få steder som er helt topp), vin- og drinker er forholdsvis dyrt så det gjelder å benytte muligheten til å handle i taxfree'n i Na'ama Bay før 24 timers grensen etter ankomst har utløpt. Ellers er det meste billig, og du kjeder deg absolutt ikke i Sharm el-Sheik. Et lite tips: Tenk deg om før valget av hotell. Å velge et litt dyrere hotell med egen strand er lønnsomt. Dersom du ikke bor på et slikt hotell kan du risikere å havne litt i utkanten. Dette betyr at du kanskje må benytte transport, og i tillegg kan du risikere å måtte betale en avgift for strandoppholdet, noe som fort kan bli dyrt. Vi anbefaler deg derfor å benytte deg av våre hotelltilbud, da er du sikker på å få et bra sted å bo. 


I Sharm el-Sheik er det vanlig både å tipse og å prute. Dette med å prute kan være uvant for mange, men dette er noe de fleste lærer ganske fort. Det viktigste er å sette seg inn i den lokale valuta slik at du unngår tabber ved å betale for mye. Eksempelvis er ett egyptisk pund litt over en norsk krone. Pundet er delt i 100 pjastere, og alt her er sedler. Det er viktig å se godt på hva du betaler med, og hva du får tilbake når du har betalt en vare for det er lett å ta feil av femti pjastere og femti pund.

Ved pruting er det vanlig å "forhandle" seg ned til en tre-del av prisen, eller "gi opp" når du er fornøyd. Du merker ganske fort på humøret til den du handler av når prisen nærmer seg "normal-pris".


 

Sharm el Sheik

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

10

11

14

18

 

 

 

 

 

21

16

13

Max. Temp.

21

22

24

28

 

 

 

 

 

30

26

22

Soltimer

210

236

271

290

333

358

369

359

318

290

251

188

Nedbørsdager

30

27

30

30

 

 

 

 

 

30

29

29

Vanntemp.

21

20

20

20

28

28

29

29

28

27

24

23


 

 

 


 

 

 


EnummerGuiden.no - Vit hva du spiser! 

 

 

 

AltOmLondon

AustraliaGuiden

CubaGuiden

  CruiseGuiden

 DubaiGuide

EgyptGuiden

AltOmFerie

TelemarkFylke

TunisiaGuiden

KyprosGuiden

BåtGuiden

 

Alt innhold på EgyptGuiden.no er beskyttet med opphavsrett